Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Can't get DiscoParty to work

I've loaded up the latest DiscoParty code from GitHub, and tried running it in Processing 2.1 and 1.5. It would not work in either version. As soon as I launch and I select the tty device, it says it's trying to connect, but no other output appears in the console and the tape itself freezes until I pull the power. Any thoughts?

Comments

  • Sorry to hear you are having problems with it! A couple quick questions:
    Which OS are you using?
    What firmware is on your BlinkyTape? (original one, update from Pattern Paint, update from BlinkyTape_Arduino, other)?

    It's working for me with OS X Yosemite, with Processing 2.2.1 and the BlinkyTape sketch from the last release of PatternPaint (tools->restore rainbow sketch). It doesn't work for me in Processing 1.5.1 anymore, we're using features from the 2.0 version that aren't supported in that branch- did you modify DiscoParty to support it?

    I unfortunately don't have a copy of Processing 2.1 anymore to test with. Is it possible for you to upgrade to 2.2.1? There was a change in the serial library around 2.1 that might affect this.
  • This is Yosemite for the OS. I'm currently running the ColorSwirl firmware from BlinkyTape_Arduino. I Just grabbed 2.1 because it was listed as the latest stable. I'll see if that makes a difference and report back.
  • Got it working now. I'm pretty sure it was the firmware reset in PatternPaint that did the trick. Thanks!
  • Great, glad to hear it's working! We'll have to add that to the troubleshooting steps. I'll take a look at the Colorswirl example and see if I can figure out what the problem is.
Sign In or Register to comment.